Technologie NVR
Technologie NVR (Nové-Vinařství-Resveratrol) je způsob výroby bílých vín, které mají vyšší obsah zdravý prospěšných antioxidantů (RESVERATROLU). Celá výroba těchto vín se začíná připravovat již na vinici střihem révy, následný sběr hroznů je prováděn strojově i ručně s tím, že jsou bobule "přebrány" optickým třídičem hroznů. Tím se docílí 100% kvalita základní suroviny. Hrozny se následně vloží do speciálních chladících extraktorů, kde po přidání ušlechtilých kvasinek kvasí. Řízeným kvašením, teplotou i dobou kvasu se naprosto přírodně zvyšuje obsah resveratrolu. Poté je víno zfiltrováno a bez přidání chemie s minimem konzervační síry je plněno do lahví.
Co je to resveratrol?
Resveratrol je přírodní látka, vyskytující se přírodně v těle některých rostlin(Bobule révy vinné, arašídy, kakao, slupka grepu, brokolice aj.) Pro své antioxidační a antibakteriální účinky se používá jako doplněk stravy. Díky androgenním receptorům má pozitivní vliv na prevenci rakoviny prostaty. Resveratrol také umí aktivovat sirtuin(skupina enzymů, které mají vliv na délku života) a tím i upravovat krevní tlak (kardiovaskulární onemocnění), aktivovat metabolismus a imunitní systém
Francouzský paradox
Francouzským paradoxem označujeme skutečnost, že lidé žijící ve Francii trpí relativně nízkým výskytem akutních srdečních příhod, navzdory jejich jídelníčku bohatého na nasycené tuky. Tento fenomén odborně popsal autor Serge Renaud z Francie a označil, že primárním faktorem tohoto trendu je vysoká spotřeba červeného vína ve Francii. Tato teorie zazněla v americkém rozhlasovém pořadu ”60 minutes” vysílaném v roce 1992. Tento pořad tak urychlil značný nárůst poptávky po červeném víně v USA.